TOIMISTOTILA TAMPERE – MITEN HERVANTA KEHITTYI YRITYKSELLE HYÖDYLLISEKSI TEKNOLOGIAKESKUKSEKSI? 

Millainen historia Tampereen Hervannalla on? 

Toimistotila ja Tampere – näin tämä yhdistelmä on syntynyt:

Hervanta on suunniteltu Tampereen mahdollisimman omavaraiseksi tytärkaupungiksi, jossa yhdistyvät asuin-, tehdas- ja yliopistoalue. Professori Aarni Ruusuvuoren ehdotus asemakaavasta voitti suunnittelukilpailun 1968 ja rakentaminen alkoi 1970-luvulla. 

Tärkeimmät julkiset rakennukset ja palvelut alkoivat rakentua keskusakselin ympärille. Arkkitehtonisestikin merkittävän keskusakselin suunnittelivat arkkitehtipariskunta Pietilät vuosina 1974–1989. Siitä muotoutui tärkeä kulttuuriympäristö, mutta myös vastaisku laatikkomaisen ulkomuodon kritiikille, jota Hervanta oli aiemmin saanut. 

Yliopistoelämää ja Nokian entinen kampus 

Tampereen teknillinen yliopisto rakennettiin Hervantaan ja 2019 se yhdistyi uudeksi Tampereen yliopistoksi. Kampus tunnetaan erityisesti tekniikan alaan liittyvästä tutkimuksesta ja opetuksesta sekä monipuolisesta yritysyhteistyöstä (tuni.fi). Hervanta on myös kuuluisa teekkareistaan ja Suomen ainoasta poliisiammattikorkeakoulusta. 

Hervannassa on sijainnut aikanaan myös Nokian, eli nykyisen Microsoft Mobilen, kampus. Muun muassa siis Nokia Communicator -kommunikaattorin syntypaikka on Hervannan inspiroivassa yritysympäristössä. 

Hervannan kasvu ja kehitys 

Hervanta eli Suomen suurin lähiö on koti muun muassa poikkeuksellisen monelle teekkarille ja diplomi-insinöörille lapsiperheiden lisäksi. Vuoden 2009 lopussa Hervannan asukasluku oli 22 798, vuonna 2020 noin 25 000. Uusien hankkeiden myötä asukasluvun povataan kasvavan jälleen 2000 asukkaalla tornitalojen valmistuessa

Hervannan liikennejärjestelyt on kaavoitettu sen nykyistäkin suurempaa asukaskokoa ajatellen. Kaupunginosa rakentuu voimakkaasti julkisen liikenteen ympärille. 2021 liikennöintinsä aloittanut raitiovaunulinja 3 kulkee myös Hervannan kautta. Tulevaisuudessa Tampereen kehätie tulee kulkemaan Hervannalta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. 

Hervannan odotetaan myös vilkastuvan entisestään, kun sen lähialueet kehittyvät. Näin yritykset, toimitilat että Tampere kasvavat! 

Mitä etuja Hervanta tarjoaa yrityksille? 

Yritysten näkökulmasta Hervanta on ihanteellinen valinta sujuvalle arjelle ja liiketoiminnan kehittämiselle. Hervannalla on myös ikioma yrittäjäyhdistys. Liikkuminen on tehty helpoksi, sillä ratikan lisäksi paikallislinja-auto Nyssen yhteydet kulkevat Hervannan läpi. 

Keskimäärin toimitilojen hinnat Tampereella ovat hintahaitariltaan 15–30 €/m2 niissä ilmoituksissa, joissa hinta on ilmoitettu. Hermia2 on tätä keskiarvoa kustannustehokkaampi, ja sopii siksi sekä pienille että voimakasta kasvua tavoittelevalle yritykselle. 

Tampereen yliopiston kampuksen läheisyyden vuoksi Hervanta on erinomainen sijainti yrityksille, jotka kaipaavat teknillistä osaamista. Yliopisto painottaa yhteistyötä teknologiakeskuksen yritysten kanssa. Opiskelijoiden palkkauksen näkökulmasta työmatka on heille ihanteellinen. 

Tampere, Hervanta: Alueen yritykset 

Yritysyhteistyö muiden alueiden toimijoiden kanssa on otollista, sillä Hervanta houkuttelee puoleensa useita eri alojen firmoja. Hermian yritysalueella toimivat esimerkiksi CGI, OP, Terveystalo, Etteplan ja Wapice Oy. 

Hermia2:n kanssa samassa rakennuksessa ovat muun muassa Mehiläinen, Taito Pirkanmaa, Autismiliitto, TNT FedEx, Umbra, Meluta, Umbra, Sasken, Forciot, Finla, SGS ja Tampereen Tilapalvelut. Toimitiloissa on siis erityisen paljon sosiaali- ja terveyspalveluja. 

Hervannasta löytää myös työpäivien lomassa tarvittavat palvelut, kuten runsaan valikoiman lounaspaikkoja ja päivittäispalveluja. Kauppakeskus Duo sijaitsee vain kiven heiton päässä erityisliikkeineen. 

Toimistotila muuntojoustavasti ja kohtuuhinnalla – Hermia2 

Hermia2 toimitilat ovat joustavuutta ja kustannustehokkuutta hakevien yritysten napakymppi.  Toimistoja pystytään yhdistelemään ja lohkomaan tarpeidenne mukaan. Neliöt vaihtelevat 16–1388 välillä ja meiltä löydät jopa laboratorio-olosuhteet. Et maksa keskustan hintaa, mutta olet silti kaiken oleellisen lähettyvillä! 

Julkisen liikenteen lisäksi autoilu on otettu huomioon. Hermia2 tarjoaa yksityisautoilijoille runsaasti parkkipaikkoja edullisin hinnoin. Myös sähköpyörille on oma varastonsa. Kävelemällä kipaiset nopeasti lounaalle tai päivittäistavarakauppaan. 

Yritysten ja korkeakoulujen läheisyydessä on helppo verkostoitua. Voit palkata teknisen alan opiskelijoita, järjestää työterveyden lähellenne ja tehdä yritysyhteistyötä teidän yrityksellenne tärkeiden kumppaneiden kanssa. 

Toimitilaa kehittää vakavarainen kiinteistökehitysyhtiö Ovaro Kiinteistökehitys Oyj. Ovaro on mukana muun muassa Jyväskylän ja Keravan kaupunkikehityksessä. 

Saat lisätietoa ja pääset katsomaan teille sopivaa toimitilaa ottamalla yhteyttä 

Marko Kaarto 

+358 50 358 5874 

marko.kaarto@ovaro.fi 

www.hermia2.fi – Toimistotila Tampere